Over Dr. Verpraet Andries

andries verpraet

Dr. Andries Verpraet

Geboren op 26 februari 1979.
Samenwonend en 2 kinderen (°2009 en °2014)

Neem contact op
biografie
 • Kinder- en jeugdpsychiatrie

  Eerst volgde ik Latijn-Wiskunde aan het SintHendrikscollege in Deinze en daarna Geneeskunde aan de universiteit van Gent. In 2010 studeerde ik af als specialist kinder- en jeugdpsychiater.

 • Farmacotherapie

  Correct en aangepast medicatiegebruik is voor kinderen en jongeren een delicate zaak en daarom hou ik me voortdurend op de hoogte bij internationale professoren zoals prof. Santosh, prof. Cornell en prof. Nutt.

 • Therapie opleiding

  Tijdens mijn specialisatiejaren volgde ik een geïntegreerde therapie-opleiding (Cognitief gedragstherapeutisch, systeemtherapeutisch en client centered therapie) aan de Universiteit van Antwerpen

 • EMDR

  EMDR is een therapie voor patiënten met posttraumatische stress. Ik volgde de officiële opleiding bij Integrativa in België, evenals de Europese opleiding voor kinderen en jongeren en diverse workshops.

 • Hartcoherentie

  De opleiding Heart Rate Variability bij dr' O'Hare biedt me een extra inzicht op de relatie tussen hartritme en stress, gewichtsproblemen en ook depressie bij jongeren.

 • Neurofysiologie

  Sinds 2014 werd gestart met een bijkomende opleiding o.l.v. Dr. Otte (neuropsychiater) in de neurofysiologie (hersenwerking) en specialiseerde ik me verder in rechtstreekse training van de hersenen via z-score neurofeedback bij Dr. Thatcher (applied neurosciences inc.)